Bij ons komt dat niet voor hoor……. #MeToo

By oktober 31, 2017blog

Het kan u niet ontgaan zijn de afgelopen weken, vrouwen maar ook mannen die hun ervaring met seksueel ongewenst gedrag delen met de #MeToo.

Wanneer ik met werkgevers in gesprek ben over de invulling van mijn taken als vertrouwenspersoon hoor ik dikwijls; ”wij gaan jou niet nodig hebben hoor, dit is slechts een formaliteit”. Jammer want de aanstelling van een vertrouwenspersoon biedt zoveel meer dan een luisterend oor voor een melder van ongewenste omgangsvormen en schending van integriteit.

Een vertrouwenspersoon kan u helpen met het opstellen van een gedragscode en omgangsvormen beschrijven en bespreekbaar maken.

Want met alleen een beleid op omgangsvormen en een telefoonnummer van de vertrouwenspersoon bent u er niet…..

Zet de vertrouwenspersoon in, binnen uw organisatie. Geeft bekendheid aan de door u gewenste omgangsvormen en SPREEK U UIT!

Er vanuit gaan dat iedereen wel weet hoe hij of zij zich moet gedragen is tamelijk naïef. U gaat er toch ook niet vanuit dat uw klant wel weet wat hij voor uw diensten moet betalen, daar maakt u afspraken over en u legt die afspraken vast.

Om diezelfde reden zou u afspraken moeten maken over omgangsvormen en die vast moeten leggen in een reglement. In dat zelfde reglement legt u vast welke stappen u werknemers kunnen zetten wanneer ze overtreding van de regels ervaren. Wanneer u zich conformeert aan deze regels en ze ook uitdraagt krijgt u werknemers die zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelen.

Zeer waarschijnlijk komen collega’s ook nog voor elkaars belangen op en zo creëert u een aanspreek cultuur én een veilige werkklimaat.

Wilt u weten wat de vertrouwenspersoon voor u kan doen?

Neem contact op!

Gerda Arends

0641878027

gerda@roodenraad.nl